annons
Hem » Notiser » DHL Express börjar köra eldrivet

DHL Express börjar köra eldrivet

DHL Express tar tio eldrivna kurirbilar i drift som ett steg mot att ställa om fordonsflottan. Bilarna, som laddas med terminalens egna solpaneler, ska hantera leveranser och upphämtningar i Stockholms innerstad. Samtidigt planeras fler elfordon i Göteborg, Malmö och Örebro.

– De närmaste decennierna är avgörande för kampen mot klimatförändringarna. Vi vill leda omställningen till en klimatneutral verksamhet för logistikbranschen, och en viktig åtgärd är att ställa om till allt fler eldrivna fordon, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express i Sverige, i ett pressmeddelande.

De tio fordon som tas i drift i första omgången utgår från DHL Express terminal i Västberga i Stockholm. Där laddas de med el från solpaneler på terminalens tak, kompletterat med fossilfri inköpt el.

– Elbilarna är ett steg i vårt arbete med att elektrifiera minst 60 procent av vår fordonsflotta till 2030. Samtidigt förbättrar vi arbetsmiljön för våra kurirer och gatumiljön i svenska städer genom välutrustade och tysta fordon, säger Michael Källbäcker, kvalitets- och miljöchef på DHL Express i Sverige.

Nästa steg är enligt pressmeddelandet att driftsätta elbilar även vid terminalerna i Malmö, Göteborg och Örebro. Eftersom sista delen av transporten har stor påverkan på det totala utsläppet, skriver DHL, är satsningen viktig för att nå företagets mål om att vara klimatneutrala 2050.

Kurirbilarna som används är av typen Volkswagen E-Crafter, med en kapacitet på 10,7 kubikmeter och en räckvidd på 110 kilometer. Utöver elektriska kurirbilar använder DHL Express också elcyklar för leveranser och upphämtningar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*