annons
Hem » Artiklar » 52 får gå när Ecotrans kursar
Ecotrans

52 får gå när Ecotrans kursar

I kölvattnet efter konkursen i Ecotrans Kontinent har nu samtliga 52 anställda i bolaget varslats om uppsägning. Detta rapporterade Sveriges Åkeritidning om sent på torsdagen. Malmöbaserade Ecotrans Kontinent försattes i konkurs i början av april. Även moderbolaget ATC Holding har försatts i konkurs. Ecotrans Kontinent har inte haft några egna bilar utan hyr in åkerier från framför allt Östeuropa. Enligt HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5 hade bolaget 2016 en omsättning på 556.6 miljoner kronor och gjorde en vinst på 8,2 miljoner efter skatt.

Ecotrans Kontinent har redan sålts vidare till nya ägare. Enligt konkursförvaltaren Peter Öfverman vid Ackordscentralen Syd/Malmö har verksamheten tagits över av TF Freight AB vilket är ett svenskt bolag med dansk ägare. Enligt Sveriges Åkeritidning sitter de tidigare ägarna till Ecotrans Kontinent med i styrelsen i danska TF Freight Holding ApS.

Den snabba försäljningen förklarar konkursförvaltaren för sajten 8 till 5 med att man ville säkerställa verksamhetens fortlevande och undvika ett sämre utfall vid konkursen. Detta då man inte kan räkna med att de inhyrda åkarna skulle levererat godset till slutkund eftersom de inte kunnat räkna med att få betalt för körningen vid en konkurs.

Om någon av de 52 anställda som nu sagts kan räkna med fortsatt anställning i det nya bolaget är ännu inte känt enligt Sveriges Åkeritidning.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*