annons
Hem » Artiklar » 540 DAF XF till tyskt storåkeri
540 DAF XF till Hegelmann Transporte Group

540 DAF XF till tyskt storåkeri

Tyska Hegelmann Transporte Group utökar sin vagnpark med 540 DAF XF480 dragbilar med Super Space Cab. Lastbilarna kommer att levereras till företaget under 2019 och 2020. Det är den tredje stora ordern på kort tid för DAF Trucks efter beställningen på 400 lastbilar från Renewi och ordern på 1 500 lastbilar från Girteka Logistics. 

Enligt ett pressmeddelande från DAF har Hegelmann sedan tidigare över 100 XF ur den senaste generationen. Enligt pressmeddelandet berömmer chaufförerna komforten och utrymmet i Super Space Cab samt XF:ens köregenskaper.  

-Eftersom det finns en stor brist på yrkesförare, spelar detta också en viktig roll i vårt val att återigen välja DAF XF, säger Siegfried Hegelmann som är en av de två ägarna av familjeföretaget. 

De beställda lastbilarna är utrustade med Paccars MX-13-motor på 483 hk. Ombord finns även Predictive Cruise Control (PCC), Lane Departure Warning System (LDWS), Advanced Emergency Braking System (AEBS) samt Adaptive Cruise Control (ACC). 

Dessutom har företaget valt DAF Multisupport reparations- och underhållsavtal för snabbare service och optimal tillgänglighet av fordonen. 

Hegelmann Transporte grundades 1998 och åkeriet har specialiserat sig på ”just-in-time” transport för bil-, tung- och livsmedelsindustrin. Hegelmanns har 4000 anställda, 2000 lastbilar och 2000 släpvagnar. Bolagets huvudkontor ligger i Karlsdorf-Neuthard, nära Stuttgart – med filialer från Spanien i väst till Kazakstan i öst.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*