annons
Hem » Notiser » Över 760 000 i straffavgift för fusk med färdskrivare
dansk polisbil

Över 760 000 i straffavgift för fusk med färdskrivare

Tre åkare får sammanlagt motsvarande 764 000 svenska kronor i sanktionsavgifter för fusk med färdskrivare i Danmark. Ekipagen fastnade enligt ett pressmeddelande från Tungvognscenter Syd i den riktade insats mot fusk med färdskrivare som genomfördes på södra Jylland förra veckan.

På tisdagen stoppades en grekisk lastbil vars färdskrivare manipulerats så att den kunde visa vila även under färd. Åkeriägaren, som i detta fall även var chauffören, fick en sanktionsavgift på 100 000 danska kronor som betalades på plats. Åkaren kommer även att ställas inför rätta där det även kan bli tal om att dra in dennes rätt att köra i Danmark.

På onsdagen stoppades en rumänsk bil vars färdskrivare manipulerats så pass skickligt att det tog tre timmars undersökning att avslöja. Här landade avgiften på 349 000 danska kronor. Dagen efter stoppades en annan lastbil från samma åkeri där det visade sig finnas en stor mängd brott mot kör- och vilotiderna. Avgiften denna gång stannade på 100 000 danska kronor.

Enligt pressmeddelandet från Tungvognscenter syd är det oklart hur åkaren i de två sistnämnda fallen ställer sig till sanktionsavgifterna och de båda lastbilarna hålls fortfarande i förvar av polisen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*