annons
Hem » Notiser » 9-stegad låda, hybridsystem och telematik förnyar Allison

9-stegad låda, hybridsystem och telematik förnyar Allison

Allison Transmission kommer att erbjuda sin nya helautomatiska 9-stegade växellåda globalt och har samtidigt utvecklat ett nytt elhybridsystem. Nyheten avslöjades vid den 67:e IAA Commercial Vehicles mässan i Hannover.

– Just nu är det spännande att vara en del av Allison och hela vår bransch överhuvud taget, säger David S. Graziosi, CEO för Allison Transmission. ”Det är fler förändringar på gång i vår bransch och fler utvecklingsprojekt pågår inom Allison idag än någonsin under det senaste decenniet.

Med sitt djupa första växelomfång och stora växlingsområde ger den 9-stegade växellådan betydande bränslebesparingar eftersom de högeffektiva växlingsstegen gör att momentomvandlaren kan gå i lockup tidigt i första växeln. Dessutom innehåller 9-stegaren ett integrerat stopp-startsystem som gör att växellådan omedelbart sätts i arbete och håller fordonet still medan motorn startas om. Den 9-stegade växellådan passar i många applikationer som t.ex. i distributionsfordon, hyrlastbilar och bussar.

– Med denna växellåda fortsätter Allison att visa sitt engagemang för att skapa nya standarder för bränsleeffektivitet och avgasutsläpp, sa Graziosi.

Allisons 9-stegade växellåda utnyttjar driftsäkerheten hos Allisons 2000 Series 6-stegade växellådor, som vid det här laget har rullat över 16 miljarder mil världen över. Den utnyttjar samma gränssnitt som varje fordonstillverkare har för Allisons 6-stegade växellådor vilket gör integrationen enkel.

 

Fler produkter inom elektrifiering

Allisons utbud av elektrifieringsprodukter omfattar bland annat ett elhybridsystem för fordon med en räckvidd på upp till 15 km ren eldrift. Systemet ger nollutsläpp när fordonet närmar sig en hållplats, under tiden passagerare går av och på, och när det kör därifrån. Något som i sin tur ger en tystare och hälsosammare miljö.

Det högeffektiva Li-ion batteriet, som utökar räckvidden för eldrift, laddas under körning och vid bromsning och kräver ingen infrastruktur med laddstationer. Hybridsystemet kan kompletteras med utrustning för att driva tillbehörskomponenter som luftkonditionering, luftkompressorer och servostyrning.

– Denna hybrid med utökad elektricifiering bygger på ett av de mest pålitliga och effektiva hybrid-systemen,” sa Graziosi. ”Fler än 8 000 bussar runt om i världen använder vårt system sedan 2003. Allison var en pionjär inom elektrifiering och är fortfarande ett respekterat namn inom området.

 

Telematik

Allison fortsätter även att arbeta med telematiktjänstleverantörer (TSP) och fordonstillverkare för att tillhandahålla förbättrade kommunikationssystem mellan fordon och transportledning.

De kommande funktionerna kommer att vara bakåtkompatibla med fjärde generationens elektroniska kontroller som kom 2005. De kommer att kunna ge information om över 170 olika växlingsförhållanden, vilket innebär att underhållspersonal får bättre förutsättningar att hålla fordonet rullande på vägarna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*