annons
Hem » Notiser » Åkeri kan tvingas flytta – parkerar på känslig mark

Åkeri kan tvingas flytta – parkerar på känslig mark

Martinssons Transport i Valbo öster om Gävle kan tvingas flytta då platsen de parkerar sina lastbilar på ligger rakt över flödet för Gävles grundvatten. Enligt Gefle Dagblad är det kommunägda Gästrike Vatten som menar att åkeriets verksamhet på platsen är ett hot mot vattentäkten.

Åkeriet har lämnat in ett förslag på hur man ska kunna säkra uppställningsplatsen genom att gjuta en betongplatta med sarg på marken och bygga ett tak över området. Detta blidkar dock inte Gästrike Vatten som menar att åtgärderna inte räcker som heltäckande skydd.

Åkeriets vd Robert Martinsson har förståelse för sakfrågan men är samtidigt besviken på att kommunen inte hjälpt till med förslag på lämplig lösning. En flytt av uppställningsplatsen till annat industriområde i Gävle menar han också leder till en miljöpåverkan. Detta i och med en ökad körning med lastbilarna då åkeriets kunder i huvudsak finns i Valbo.

Beslut i frågan fattas den 18 september och går man på Gästrike Vattens linje blir det förbjudet för Martinssons Transport att parkera på området från och med 13 december.

– Då lär jag ta hem bilarna. Jag har en bondgård där de får stå. Det blir trångt, men det finns inga alternativ, säger Robert Martinsson till Gefle Dagblad.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*