annons
Hem » Artiklar » Åkeri stäms på skadestånd efter att kraftstolpe körts ner

Åkeri stäms på skadestånd efter att kraftstolpe körts ner

En ny stämning kan leda till att ett åkeri tvingas betal kraftbolagets avbrottsersättning efter att en lastbil körde omkull en kraftstolpe i juni 2018 och gjorde ett stort antal abonnenter strömlösa i mer än 12 timmar, vilket ledde till att Höganäs Energi tvingades betala ut den lagstadgade avbrottsersättning på drygt 18 miljoner kronor. Höganäs Energi krävde därefter Öresundskraft på beloppet i en efterföljande stämning. Tingsrätten gick på Höganäs Energis linje och dömde den 17 april Öresundskraft att betala avbrottsersättningen och motpartens rättegångskostnader.

– Vi har förståelse för Höganäs Energis krav men vi överklagar domen. Vi anser att den som orsakat skadan ska betala. Det säger Dan Lilja, chef för affärsområde Distribution på Öresundskraft. Tingsrätten konstaterar att lastbilsföraren använde mobil underkörningen och att lastbilen körde för fort. Vi anser att det är en exceptionell händelse och att det därför är en fråga för åkeriet och dess försäkringsbolag.

– Överklagandet är ett normalt juridiskt förfarande och ett led i att driva ersättningsfrågan. Nu avvaktar vi hovrättens prövningstillstånd, avslutar han Öresundskrafts pressmeddelande.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*