annons
Hem » Artiklar » Åkerier dominerar konkursernas tio i topp

Åkerier dominerar konkursernas tio i topp

Företagskonkurserna under april landade på 517 aktiebolag, en ökning på tre procent, berättar Creditsafe i en pressrelease. Det är flera stora företag och väletablerade varumärken som gått i graven. Största konkurserna denna månad är modekedjan JC Sverige AB, telefoniföretaget Dialect samt ett av Skånes största taxibolag, Ringduve Taxi. Bland de tio största konkurserna återfinns tre åkeriföretag, Betonglarsson AB, TidaTrans i VG AB och Norrorts Åkeri AB. Totalt drabbades 2 283 anställda när deras arbetsgivare försattes i konkurs – en ökning med 64 procent.

Konkurserna fortsätter att öka. Under april registrerades 517 svenska aktiebolag i konkurs, vilket är ökning med tre procent jämfört med samma period i fjol. På årsbasis har konkurserna ökat med fem procent. Totalt har konkurserna ökat under 11 månader i rad.

Den genomsnittliga omsättningen på de 517 konkursade företagen denna månad är åtta miljoner. Det är en ökning med 30% jämfört med samma månad förra året, men en fördubbling sett till en vanlig månad.

– Precis som förra månaden utmärker sig april som en månad med stora och väletablerade företag som nu gått i graven. Det är en dyster utveckling att omsättningen på de konkursade bolagen är så pass hög – det betyder att större företag har fått svårare att överleva, säger Henrik Jacobsson, VD på Creditsafe.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*