annons
Hem » Artiklar » Åkerier toppade konkurslistan i april
Ecotrans

Åkerier toppade konkurslistan i april

Malmöbaserade Ecotrans Kontinent AB var det största företaget som gick i konkurs i april. Samtidigt toppar åkeri- och bemanningsföretaget Trestads Bemanning och Transport AB i Högsäter listan över de företag med flest anställda som gick i konkurs under månaden.

Enligt ett pressmeddelande från kreditupplysningsföretaget Creditsafe minskade trots detta antalet konkurserna i april med fem procent. Totalt registrerades 477 företag i konkurs, vilket kan jämföras med 502 samma månad förra året.

April blir därmed den sjunde månaden i rad med sjunkande antal konkurser i Sverige. Det är dessutom lägsta konkurssiffran för april sedan 2011. Sett till årsbasis har 1 796 aktiebolag gått i konkurs, även detta en minskning med sex procent jämfört med samma period förra året. Dock är det flera större företag som försatts i konkurs i april. Den genomsnittliga omsättningen på samtliga konkursade företag under april uppgick till 6,1 miljoner, hela 81 procent högre än förra året.

– Konkurserna fortsätter att minska för sjunde månaden i rad. Men tyvärr är det ett antal större företag som gått i graven under april, säger Krister Jonsson, vd på Creditsafe, i en kommentar.

Ecotrans Kontinent AB med en halv miljard i omsättning (556 miljoner) och 55 anställda blev alltså april månads största konkurs. Även moderbolag ATCH Holding har försatts i konkurs. Ytterligare en stor konkurs i april var byggföretaget R Rydberg Bygg med 197 miljoner i omsättning och säte i Nyköping.

Åkeri- och bemanningsföretaget Trestads Bemanning och Transport AB blev den arbetsgivare med flesta antal anställda som gick i konkurs. Denna drabbade totalt 90 medarbetare.

Totalt blev 1 391 anställda drabbade av konkurserna under april. En ökning med sex procent jämfört med motsvarande månad i fjol.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*