annons
Hem » Notiser » Åkeriföretaget antas varit täckmantel för narkotikasmuggling
Foto: polisen

Åkeriföretaget antas varit täckmantel för narkotikasmuggling

Åklagaren hävdar att två män har haft sitt åkeriföretag som täckmantel för att kunna smuggla in narkotika till Sverige. Detta i ett ärende där fyra män mellan 30 och 55 år, åtalas vid Attunda tingsrätt misstänkta för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott.

Två av de fyra männen som åtalas äger ett transportföretag i Norrtälje kommun.

– Jag påstår att männen har använt sitt företag som täckmantel för att kunna smuggla narkotika till Sverige. Åtalet gäller två transporter. I ena lasten fann polisen cirka 54 000 tabletter av det narkotikaklassade preparatet Subutex. Den andra lasten innehöll ca 80 kilo cannabis paketerad och gömd i möbler, säger kammaråklagare Pontus Bergsten.

Två av männen greps i juli 2020 vid ett tillslag mot transportföretaget. De har varit häktade sedan dess. De andra två är också häktade.

– Ett omfattande polisarbete har gjorts med telefonavlyssning, avlyssning i en lastbil och information från krypterade mobiler, säger Pontus Bergsten.

Utöver åtalet mot de misstänkta personerna väcker åklagaren också talan om företagsbot mot transportföretaget. Det görs när brott misstänks i näringsverksamhet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*