annons
Hem » Artiklar » Anmälan tillNordic Trophyhar startat

Anmälan tillNordic Trophyhar startat

På Trailer Trucking Festival som arrangeras på Mantorp Park den 23-24 augusti är det dags för årets Nordic Trophy. Anmälan inför årets stora lastbilsutställning i Sverige har nu startat.

Fjolårets Nordic Trophy, som avgjordes i samband med Lastbil 2012 i Jönköping, var den 33:e upplagan av det öppna nordiska mästerskapet för custombilar. 179 lastbilar från tolv länder fyllde då stora delar av Elmias stora utomhusområde.
    Martin Larsen, Pouls Bremseservice i Toreby i Danmark är titelförsvarare med sin fina T164 ”History of Scania”, men om drygt sex månader ska en ny mästare utses.
    Den 34:e upplagan avgörs på Trailer Trucking Festival på Mantorp Park den 23-24:e augusti. De tio platserna i mästarklassen är redan ”fullbokade”. Det handlar ju om de tio publikfavoriterna i fjolårets tävling, fem bilar från Mästarklassen och fem från Utmanarklassen.
       Årets nykomlingar i Mästarklassen, som alltså tävlade i Utmanarklassen 2012, är: Pouls Bremseservice, Danmark (Scania T164 dragbil), Karlo Rundgren, Finland (Sisu timmerbil), Runeborgs Åkeri, Helsingborg (Scania T164 dragbil), NA-schakt, Bollebygd (Volvo FH16 kassettbil) och STS Niedergeäss, Tyskland (Scania T124).
    På Trucking Festivals hemsida kan du se vilka bilar som är kvalificerade för att delta i Nordic Trophy 2013 och där kan du också själv anmäla din bil. Några av Nordens och Europas finaste custombilar kommer att vara på plats på Mantorp Park, men det är i högsta grad också bredden som bidrar till att göra Nordic Trophy till en folkfest.
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*