annons
Hem » Notiser » Anna Johansson deltar i internationellt transportmöte

Anna Johansson deltar i internationellt transportmöte

I dag är Anna Johansson i Leipzig, Tyskland för att delta på årets International Transport Forum (ITF). En internationell konferens där transport- och infrastrukturministrar från hela världen samlas för att diskutera globala utmaningar.

International Transport Forum (ITF) är en mellanstatlig organisation kopplad till OECD som årligen anordnar ett möte för transport- och infrastrukturministrar från 57 olika länder. Ministrarna bjuds in för att diskutera de globala utmaningar och möjligheter som transportsektorn har att möta.

Under sina två dagar på plats kommer infrastrukturministern enligt ett pressmeddelande bland annat att medverka i ett antal rundabordsamtal med angelägna teman. De handlar om hur transportsektorn kan minska utsläppen av koldioxidutsläpp, om utvecklingen mot självkörande fordon och om hur en jämställd transportbransch kan uppnås. Anna Johansson kommer att tala om den svenska regeringens prioriteringar på dessa områden, och hur hon som ansvarig minister arbetar för att nå fram.

Anna Johansson kommer även att ha bilaterala möten på plats i Leipzig. Bland annat med Danmarks transportminister Hans Christian Schmidt, och Stephen Cotton, generalsekreterare för Internationella transportarbetarförbundet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*