annons
Hem » Notiser » Anna Johansson lämnar regeringen

Anna Johansson lämnar regeringen

Infrastrukturminister Anna Johansson lämnar regeringen som en följd av IT-skandalen inom Transportstyrelsen. Även Anders Ygeman lämnar sin post. Ny Infrastrukturminister blir Tomas Eneroth.

Förändringen presenterades igår då statsminister Stefan Löfven gjorde en regeringsombildning för att stilla den oro som vuxit fram sedan det blev känt att Transportstyrelsen lagt ut myndighetens it-drift till IBM och att känsliga uppgifter hanterats av privata aktörer utomlands. Skandalen fick bland annat Alliansen att meddelade att man ämnade väcka misstroendeförklaring mot tre ministrar; Anna Johansson, Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist. I och med regeringsombildningen är detta inte längre aktuellt.

 

Enligt Wikipedia är Tomas Eneroth född 1966 i Tumbo församling i Södermanlands län och har varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna sedan 1994. Tomas Eneroth har mest jobbat med frågor inom socialförsäkring och utbildning. Eneroth är ledamot i Riksdagsstyrelsen, i Utrikesnämnden och i Krigsdelegationen samt suppleant i Socialförsäkringsutskottet och Nordiska rådets svenska delegation.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*