annons
Hem » Notiser » Anna Johansson: Slavliknande förhållandena ska bort

Anna Johansson: Slavliknande förhållandena ska bort

Med anledning av att det är Yrkesförarens dag idag vill infrastrukturminister Anna Johansson (S) tillsamman med socialdemokraternas ledamot i trafikutskottet Leif Pettersson uppmärksamma att alla i branschen har ett viktigt jobb som bidrar till att stärka Sveriges ekonomi.

I en debattartikel på Arbetet Debatt skriver Anna Johansson och Leif Pettersson att slavliknande arbeten inom transportbranschen måste bort. I artikeln skriver s-politikerna att ett område regeringen prioriterar är schyssta villkor i arbetslivet och behovet för detta är stort inom transportbranschen. Dagens situation är ohållbar menar man.

Artikelförfattarna framhåller de åtgärder man redan åtagit så som klappning i 24 timmar och sanktionsavgiften på 40 000 för brott mot cabotagereglerna. Om dessa åtgärder inte hjälper är regeringen beredd att ta ytterligare steg. Bland annat kan man tänka sig titta närmare på beställaransvaret inom åkerinäringen.

Anna Johansson och Leif Pettersson lyfter även fram SÅ:s och Transports initiativ för att rättvisemärka lastbilstransporter. Med initiativ som dessa, skriver man, bidrar yrkestrafiken till regeringens mål att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020. Samtidigt uppmanar man till ett intensifierat arbete inom branschen för sund konkurrens, hållbar transporter och schyssta villkor.

Avslutningsvis skriver de båda socialdemokratiska politikerna: ”Vi ser fram emot en fortsatt god dialog med er i branschen kring hur vi tillsammans kan ta oss framåt.”.

Läs hela debattartikeln här

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*