annons
Hem » Artiklar » Ännu en påkörningsolycka på E4 vid Markaryd.

Ännu en påkörningsolycka på E4 vid Markaryd.

I nästa nummer av Trailer tar vi upp problemen med för smala vägrenar längs E4 mellan Markaryd och Örkelljunga. Det var bärgaren P-A Falk som gjorde oss uppmärksamma på problemtiken efter att han haft tre olyckor där lastbilar kört på andra fordon bakifrån under en veckas tid. Natten mellan fredag och lördag var det dags igen.

Här satt en kille och bytte hjul när lastbilen kom för nära.

Tre killar på väg söderut fick punktering på sin personbil och tvingades stanna på vägrenen. Två av killarna gick klokt nog åt sidan medan den tredje började byta hjulet. Som väl var ett högerhjul.

Det var mörkt på platsen då punkteringen inträffade vid 20.30-tiden. Trafiken var ganska gles, men plötsligt kommer en utlandsregistrerad trailerdragare med halvlastad trailer i hög hastighet. Av allt att döma ser inte föraren bilen som står vid vägrenen. Kollisionen blir så kraftig att framaxeln förskjuts i sin högra infästning, lastbilen girar tvärt höger och går ner i diket. Föraren av lastbilen skadas då hans slungas framåt eftersom han har bältet bakom ryggen. Passageraren i lastbilen ligger i sängen bakom. Hon chockas när hon kastas framåt i lastbilen.

Killen som byter däck har änglavakt när bilen han jobbar med träffas av lastbilen och skickar honom långt ner i diket. Han klarar sig med blåmärken.

Bilder som trailer.se fått ta del av och ögonvittnesskildringar tyder på att personbilens vänsterhjul stod precis på sidolinjen när olyckan inträffade. Denhär gången hände olyckan 4 km söder om Markaryd på den norrgående sidan.

Läs mer om de farligt smala vägrenarna, Trafikverkets tankar om åtgärder och bärgarnas utsatta situation i nästa Trailer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*