annons
Hem » Notiser » Anställ först, utbilda sedan

Anställ först, utbilda sedan

Rexus Utbildningar startar en ny utbildning i sommar som riktar sig mot åkerier som vill utbilda ny personal. Tanken med upplägget är att arbetsgivarna ska plocka in den personal de vill ha och sedan utbilda vederbörande för C, CE eller D, DE-behörighet.

Utbildningen sker under 10 till 15 veckor där det även ingår fyra veckors YKB-utbildning. Möjlighet finns också att lägga till arbete på väg, kran, truck, hjullastare, ADR eller vad arbetsgivaren nu kan tänkas vara i behov av.

Tanken är att arbetsgivaren ska stå för kostnaderna för utbildningen men eleven själv kan också stå för kostnaderna. I det förstnämnda alternativet föreslår Rexus att arbetsgivaren skriva ett kontrakt med sin chaufför på x antal år och lägga utbildningskostnaden som ett lån.

Rexus ser detta som en lösning där arbetsgivarna får in de anställda som de vill ha och kan få en kontinuitet i förarledet.

Eleverna utbildas i Linköping och det finns möjlighet att bo på internat under utbildningstiden. Rexus har satt en gräns vid minst sex elever för varje utbildningstillfälle.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*