annons
Hem » Artiklar » Åtalades för att ha fångat dieseltjuv – frias av rätten

Åtalades för att ha fångat dieseltjuv – frias av rätten

Det blev friande domar i det uppmärksammade rättsfallet med maskinisten Niklas Krämer, som tillsammans med sin förra kollega Leo Björkman, stod åtalad för olaga frihetsberövande efter att ha gripit en dieseltjuv. Niklas Krämer kör för Närlunda Schakt & Transport på Ekerö och i februari 2017 fångade han tillsammans med Leo Björkman en tjuv som stulit diesel från företaget.

Åklagaren ansåg att gripandet bröt mot lagen och åtalade de båda kollegorna för olaga frihetsberövande. Denne yrkade på villkorlig dom och samhällstjänst, alternativt villkorlig dom och böter.

Enligt Byggnadsarbetaren meddelande Solna tingsrätt den friande domen idag vid 11-tiden.

”Det finns enligt tingsrättens mening inget i deras agerande som tyder på att de ens har övervägt att agerandet inte låg inom det tillåtnas gräns. Niklas Krämer och Leo Björkman kan mot denna bakgrund inte anses ha agerat med uppsåt i den mening som förutsätts för ansvar enligt straffbestämmelsen för olaga frihetsberövande”, skriver rätten i sin dom.

– Det känns faktiskt magiskt, vilken jäkla grej som släppte, nu är det här över, säger Niklas Krämer till tidningen Byggnadsarbetaren.

I oktober gick Leif GW Persson ut och sa att han skulle betala Niklas Krämers och Leo Björkmans böter om de skulle bli fällda. Det slipper han nu.

Läs mer:

Tog fast dieseltjuv – åtalas nu för olaga frihetsberövande

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*