annons
Hem » Artiklar » Åtalas efter ingripande mot dieseltjuvar – Leif GW Persson tar böterna

Åtalas efter ingripande mot dieseltjuvar – Leif GW Persson tar böterna

Som vi tidigare rapporterat riskerar maskinisten Niklas Krämer som kör för Närlunda Schakt & Transport på Ekerö och en kollega till honom åtal efter att de fångat en tjuv som stulit diesel från företaget. Åtalet gäller i så fall olaga frihetsberövande. Ett brott som kan ge fängelse i ett till tio år. Om det bedöms som ringa kan straffet bli böter eller fängelse i upp till två år.

Nu erbjuder sig den kände kriminologen Leif GW Persson att betala deras advokat och deras böter om de fälls. Det var i TV4:as Brottsjournalen på tisdagskvällen som han gjorde sitt uttalande. Leif GW Persson konstaterar att det finns en ”betydande sannolikhet” att Niklas och hans kollega åtalas och om de fälls tar han deras böter.

– Hamna i finkan gör de inte, säger han i programmet.

– Jag tänker erbjuda dem både advokat och böter. Har de inte redan ett ombud ska jag se till att de får en av landets främsta försvarsadvokater till sin hjälp, säger Leif GW Persson också.

Han motiverar sitt erbjudande med att han tycker att Niklas Krämer och hans kollega gjorde helt rätt och framför även sitt gillande i programmet för deras ingripande.

– Ibland är det så att den folkliga rättvisan den träffar mer rätt än den juridiska.

Niklas och hans kollega brukade inget övervåld och gjorde det mesta rätt när de grep den misstänkte tjuven. Dock skedde gripandet inte på bar gärning eller flyende fot vilket är några av kriterierna för ett så kallat envarsgripande.

 

Tog fast dieseltjuv – åtalas nu för olaga frihetsberövande

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*