annons
Hem » Artiklar » Återbesök i Örserum
ANRIKT. Wettern Logistik i Örserum utanför Gränna är ett anrikt åkeri med bredd och stabilitet. Grus- och schakttransporter utgör en stor del av verksamheten.

Återbesök i Örserum

För 17 år sedan besökta Trailer Örserums Åkeri AB utanför Gränna för första gången. Ett återbesök hos åkeriet – som numera heter Wettern Logistik – visar att mycket är sig likt. Grus- och schakttransporter samt vinterväghållning utgör exempelvis fortfarande en stor del av åkeriets verksamhet. Sedan besöket 2002 har man breddat verksamheten med bland annat renhållningsbilar samt en filial i Mjölby.

Det anrika åkeriet startades 1946 av Karl Svensson tillsammans med sönerna Bengt och Simon. I dag drivs det i tredje generation av Bengts barn Marica Härold och Christer Svensson. I början var det timmer, grus och möbler som gällde. På 1950-talet började åkeriet också köra fjärrtrafik för Bilspedition. Av detta är det bara grustransporterna som följt med in i nutid.

Åkeriet har 16 egna lastbilar och 25 anställda. Utöver detta sysselsätter man även ett 25-tal inhyrda bilar. Efter 70 år i branschen är det fortfarande full aktivitet hos det framgångsrika familjeåkeriet från Örserum.

Läs mer om återbesöket i senaste numret (nr. 3/2019) av Trailer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*