annons
Hem » Artiklar » Avslöjad med magnet i kallingarna
Foto: Thomas Tolstrup

Avslöjad med magnet i kallingarna

En polis från danska Tungvogncenter Öst var under förra veckan ute och kontrollerade lastbilar på motorvägen vid Køge Bugt. En av bilarna som stoppades var en polskregistrerad lastbil med en 48-årig chaufför bakom ratten och allt verkade vara i sin ordning, men det kändes som att något inte stämde riktigt, berättar danska polisen i ett pressmeddelande.

Det gjordes en noggrannare kontroll av bilen och polisen kunde inte riktigt få ihop chaufförens berättelse med det som färdskrivaren visade så det blev slutligen en kroppsvisitering av chauffören och där ute på p-platsen en kall vinterdag kom man slutligen ändå in på bara skinnet när det avslöjades att chauffören gömt en magnet i kallingarna.

Ställd inför det faktum att han inte kunde förklara värdena i färdskrivaren och avslöjad med en magnet förvarad på ett lika oförklarligt sätt valde chauffören att erkänna att han manipulerat sin färdskrivare.

Resultatet blev 94 500 dkr i böter och en kommande rättegång där han riskerar att bli av med rätten att köra lastbil i Danmark. Rättegången blir i februari 2020.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*