annons
Hem » Notiser » Backande chaufför hjälte i blixthalka

Backande chaufför hjälte i blixthalka

Den senaste tiden har blixthalka slagit till på många platser runt om i landet. I Västsverige var väg 1758 mellan Bollebygd och Töllsjö hårt drabbad i tisdags enligt Göteborgs-Posten. När saltbilen kom till undsättning gick det inte bättre än att denne kolliderade med en lastbil och annan hjälp fick kallades till platsen. En som ryckte in var Andreas Nemere som kör för Lastbilscentralen i Borås.

Andreas hade precis hjälpt en linjebuss att få fäste och skulle nu hjälpa bilisterna på Töllsjövägen. Det var extremt halt på vägen och inte ens snökedjorna Andreas Nemere hade på lastbilen hjälpte. Han fick helt enkelt inget grepp och lastbilen bara gled. Lösningen blev att backa längs den smala vägen och samtidigt sprida flis på vägbanan för att få fäste. Enligt Andreas Nemere tog det runt 2,5 timmar att avverka en sträcka på 1,5 mil.

-Eftersom det stod en massa bilar på och längs vägen var jag tvungen att kryssa mig fram mellan dem. Det gällde att ha fokus, säger han till Göteborgs-Posten.

Enligt tidningen har Andreas Nemere hyllats på sociala media för sin insats. Många som bor i området menar att det var hans förtjänst att de över huvudtaget kom hem den kvällen.

– Det är klart att det värmer när folk uppskattar det man gör, det är inte alltid det är så. Många gånger möts vi istället av långfingret och skäll, säger lastbilschauffören Andreas Nemere till Göteborgs-Posten.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*