annons
Hem » Artiklar » Bättre väg 669 Sörforsa-Iggesund

Bättre väg 669 Sörforsa-Iggesund

Trötta på tjälskador och vattensamlingar? En väg som haft stor problem med detta och som lappats och lagats i många år är väg 669 mellan Iggesund och Sörforsa. Nu ska det fixas med en ordentlig upprustning av den 7 km långa vägsträckan.

För ökad trafiksäkerhet och framkomlighet ska den sju kilometer långa sträckan förstärkas och få ny beläggning.
    På sträckan passerar cirka 500 till 1000 fordon per dygn. På grund av tjälskador har vägen under de senaste åren fått tillfälliga lagningar vid behov. Nu kommer Svevia på uppdrag av Trafikverket att åtgärda hela sträckan.
    – Jobbet är en klassisk vägförstärkning. Det betyder att vi gräver ur vägen, tar bort stenblock och material som orsakar tjälskadorna, lägger på nytt material och en ny asfaltsbeläggning, säger Morgan Johansson, Svevia.
    Ett annat problem har varit vattenavrinning från vägbanan och diken.
    – I samband med att vi gräver ur och bygger upp den nya vägkroppen kommer vi också att åtgärda diken och byta vägtrummor. Över Y-bäcken ska vi gräva ner en ny så kallad rörbro. Det heter bro men är egentligen en stor plåttrumma med 3 meter i diameter och 21 meter lång. Arbetet kommer att påverka framkomligheten, så jag vill verkligen uppmana trafikanter och pendlare att passera försiktig förbi vår arbetsplats för att inte utsätta sig själva och våra vägarbetare för onödiga risker.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*