annons
Hem » Notiser » Beier och NTG anmälda för människohandel i Tyskland
ntg

Beier och NTG anmälda för människohandel i Tyskland

Tyska och holländska fackförbund har polisanmält Kurt Beier Transport och speditionskoncernen NTG för människohandel, tvångsarbete och utnyttjande av arbetskraft. Enligt danska Fagbladet3F rör det sig om 16 filippinska chaufförer som uppmärksammats efter en polisaktion i Ense nära Dortmund.

Enligt polisanmälan ska chaufförerna varit kraftigt underbetalda och bott i sina lastbilar mellan fyra och 18 månader.

Enligt den tyska fackliga organisationen DGB rör det sig om chaufförer som är anställda av Kurt Beier Transport och som kör för speditionskoncernen NTG. Precis som med chaufförerna som bodde i det slumliknande lägret i Padborg är de inhyrda genom ett dotterbolag till Kurt Beier i Polen. Även dotterbolaget i Polen har polisanmälts.

Dokumentation som representanterna för fackförbunden tagit del av visar att chaufförerna kört för en lön på 500 euro i månaden. Enligt tysk minimilön borde deras lön varit 2.300 euro.

– De blir också lurade på långt över halva sin lön, säger Michael Wahl från DGB.

Även chaufförerna i Tyskland ska ha bott under mycket miserabla förhållanden och bland annat saknat tillgång till vatten och dusch under helgerna.

Till Fagbladet3F säger NTG att de inte känt till chaufförernas förhållanden.

– Detta är oacceptabelt och därför har vi sagt upp allt samarbete med Kurt Beier, säger speditionskoncernens vd Jesper E. Petersen till tidningen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*