annons
Hem » Artiklar » Bellman Group förvärvar Norrvidinge

Bellman Group förvärvar Norrvidinge

Bellman Group har tecknat avtal om förvärv av Norrvidinge. Norrvidinge har en liknande struktur som Bellman Group och förvärvet är enligt ett pressmeddelande ett steg i strategin att skapa en heltäckande leverantör till bygg- och anläggningsbranschen. Bellman Group har inte tidigare varit representerad i södra Sverige där Norrvidinge har en stark position.

Köpeskillingen uppgår till 283 MSEK. En tilläggsköpeskilling kan komma att utgå enligt särskilda villkor. Säljarna till Norrvidinge återinvesterar en del av köpeskillingen i Bellman Group och blir därmed näst största ägare efter Verdane. 

Förvärvet är bland annat villkorat av att Konkurrensverket lämnar sitt godkännande till transaktionen. Tillträde förväntas ske i juni 2021. 

Norrvidinge omsatte 931 MSEK 2020 med ett resultat på 69 MSEK. Bolaget sysselsätter 400 medarbetare och förfogar över drygt 350 transport- och maskinenheter med förare.

– Förvärvet av Norrvidinge ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi och framför allt vår önskan att fortsatt expandera verksamheten i södra Sverige. Det känns spännande och kul att få välkomna Norrvidinge till gruppen. Norrvidinge har en affärsmodell som passar väldigt bra in i Bellman Group. Ett välskött och expansivt bolag som innebär att Bellman Group ytterligare stärker sin position på marknaden, säger Håkan Lind, vd Bellman Group.

Norrvidinge gruppen startade 2000 och ägs av Martin Nilsson, Per-Eric Troneus och Johan Beermann via bolag. Avsikten är att en representant för Norrvidinge ska erbjudas en plats i Bellman Group AB:s styrelse.

Norrvidinge koncernen har under de senaste åren haft en positiv utveckling och expanderat verksamheten på flera sätt. Koncernens huvudägare ser försäljningen till Bellman Group som ett naturligt steg i en vidare utveckling att bli en del av en stark aktör.

– Norrvidinge har en stark position som ledande på marknaden och en framgångsrik affärsmodell. Vi är övertygade om att vi kommer tillföra Bellman Group värden, säger Johan Beermann, vd Norrvidinge.

Fakta:

Norrvidinge består av Norrvidinge Lastbilscentral AB, Grus & Makadam Syd AB och EliaExpress i Halmstad AB.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*