annons
Hem » Notiser » Beslutet om 64 ton taget

Beslutet om 64 ton taget

Precis som Trailer.se kunde rapportera om redan i onsdags så tog regeringen på torsdagen beslutet om en ändring i trafikförordningen av maxvikten på lastbilar till 64 tons bruttovikt.

Regeringen skriver i ett pressmeddelande att transportsystemet kontinuerligt behöver effektiviseras för att möta behoven från industri, företag och resenärer. Samtidigt måste utsläpp av koldioxid och andra miljöskadliga utsläpp minska. Det är med anledning av detta som regeringen på torsdagen tog beslutat att höja viktgränsen. Ändringen i trafikförordningen träder i kraft den 1 juni i år.

– Ett effektivt, hållbart och väl fungerande transportsystem är en viktig del i regeringens politik för att Sverige ska uppnå EU:s lägsta arbetslöshet år 2020 samtidigt som miljö-och klimatpåverkan ska minskas, säger Infrastrukturminister Anna Johansson i en kommentar.

Regeringen gav också Trafikverket i uppdrag att se över vilka möjligheter det finns att köra längre och tyngre tåg på hela järnvägsnätet. Trafikverkets uppdrag ska redovisas senast den 31 augusti 2015.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*