annons
Hem » Artiklar » Alla lastbilar i EU ska återvända till hemlandet var åttonde vecka

Alla lastbilar i EU ska återvända till hemlandet var åttonde vecka

De så kallade trilogsamtalen kring vägtransportpaketet, där parlamentets och ministerrådets ståndpunkter ställs mot varandra, är nu i mål. Efter en nattmangling nåddes 06.35 på torsdagsmorgonen en överenskommelse som bland annat innebär att lastbilen måste återvända till det land där den är registrerad minst var åttonde vecka och att alla nya lastbilar måste ha GPS för att underlätta kontroll av reglerna.

Detta berättar Svenska socialdemokrater i Bryssel i ett pressmeddelande.

– Äntligen har vi gått i mål. I över tio år har vi socialdemokrater drivit på för nya schyssta villkor på våra vägar. Nu kan den vilda västern som varit rådande i transportsektorn, med dumpade löner för chaufförer och fuskande företag, få ett slut, säger Johan Danielsson som är gruppledare för Socialdemokraterna i Europaparlamentets transportutskott.

Kravet på att lastbilen ska återvända till hemlandet var åttonde vecka gäller förstås alla EU:s medlemsländer. Men kravet omfattar i praktiken bara de åkerier, från framför allt Östra Europa, som har fordon stationerade i andra EU-länder. I normalfallet är ju lastbilar, i internationell trafik, i hemlandet betydligt oftare än så.

Uppgörelsen innebär också ett tydligare regelverk för utstationerad arbetskraft, det vill säga de chaufförer från andra EU-länder som kör i Sverige.

– Överenskommelsen innebär att alla som kör inrikestransport i Sverige ska göra det med svenska löner och arbetsvillkor. Befinner man sig permanent i Sverige, ska man registrera bilen och betala skatt i Sverige. Det är inte konstigare än så, säger Johan Danielsson.

Nu återstår ”bara” att Europaparlamentet och ministerrådet ska godkänna överenskommelsen. Detta väntas ta tre-fyra månader då överenskommelsen ska översättas och gås igenom av parlamentariker och ministerdeligationer i EU:s alla medlemsländer.

I de flesta frågor är dessa slutliga godkännanden bara en formalitet. Med tanke på den splittring som finns i denna fråga så kan man dock räkna med att det finns grupper av parlamentariker och ministrar från framför allt östra Europa som kommer att argumentera för ett nej, men den överenskommelse som nåddes i trilogsamtalen är förstås ett stort steg mot att de föreslagna förändringarna också kommer att få fullt genomslag.

När och om parlamentet och ministerrådet godkänt överenskommelsen skrivs den i lagtexter som börjar gälla 18 månader senare.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*