annons
Hem » Notiser » Bring investerar i eldriven lättlastare
PRO4 från Inzile är ett elektriskt arbetsfordon (ett så kallat Electric Utility Vehicle eller EUV) avsedd för närtransporter.

Bring investerar i eldriven lättlastare

Bring investerar fem miljoner i det svenska cleantech-företaget Inzile som utvecklat en helt eldriven lätt lastbil för närtransporter. Enligt ett pressmeddelande blev Inziles första investeringsrunda om 36 miljoner övertecknad med Bring som största investerare.

– Investeringen i Inzile är strategiskt viktig för Bring, av flera anledningar. Elektriska arbetsfordon är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt och det finns stora möjligheter till avkastning i en så expansiv sektor. Detta blir också ett viktigt steg i vår gröna omställning till fossilfria transporter. Vi har ett hållbarhetsmål om att bara använda oss av förnybara energikällor i fordon och fastigheter innan år 2025 och genom investeringen får vi möjlighet att både påskynda och påverka utvecklingen av eldrivna transportfordon. Vi har redan beställt flera fordon från Inzile som skräddarsys till våra behov, säger Thomas Tscherning, Koncerndirektör i Bring i ett pressmeddelande.

Västerviksbolaget Inzile AB har tagit fram en lätt lastbil som är helt eldriven. Lastbilen PRO4 är ett elektriskt arbetsfordon (ett så kallat Electric Utility Vehicle eller EUV) avsedd för närtransporter. Transportföretag och e-handlare som vill eliminera utsläppen för ”the last mile” är en av Inziles kundgrupper. Den andra är kommuner och parkförvaltningar.

– Att Bring väljer att investera visar att Inzile ligger helt rätt i vår position och affärsidé. Vi står inför ett paradigmskifte där transporterna ökar, samtidigt som utsläppen i städerna snabbt måste minska, säger Ragnar Åhgren, vd på Inzile.

Nya konsumentbeteenden med ökad e-handel och politiska beslut kring miljözoner är två makrotrender som driver företagets affär enligt Ragnar Åhgren.

– Att minska transportutsläppen i städer är en angelägen fråga som berör näringsliv, myndigheter och naturligtvis städernas invånare, säger han.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*