annons
Hem » Artiklar » Bring köper Tesla Semi
På de visionsbilder som cirkulerat ser den nya lastbilen mer ut som Teslas förslag på lastbil än en klassisk Scania T143:a eller en Volvo N12

Bring köper Tesla Semi

Bring säger i ett pressmeddelande att man redan har en av världens största elfordonsflotta, och nästa år kommer den att utökas med en eldriven Tesla Semi.

Beslutet är baserat på att Tesla har meddelat att de under 2019 börjar producera en trailerdragare med en räckvidd på upp till 800 kilometer vid högsta vikt och hastighet på motorväg.

– Vi ser att framtiden är elektrisk i alla fordonssegment. Därför är det viktigt för oss att testa ny teknik så tidigt som möjligt, säger Thomas Tscherning divisionsdirektör Bring Express

Säker teknik

Tesla Semi har mycket lågt luftmotstånd, Teslas autopilot teknologi, automatisk nödbroms, körfältsvarnare och antikollisionssystem som kommer att bidra till att göra körningen säkrare. Egna laddstationer ska göra det möjligt att ladda lastbilen för att öka räckvidden med ytterligare 640 kilometer på 30 minuter.

– Teknikutvecklingen är inom detta område går väldigt snabbt, framtida elfordon kommer uppfylla våra behov när det gäller räckvidd, säkerhet och kostnader”, säger Thomas.

Ambitiösa miljömål

Bring har minskat sina utsläpp med 40 procent sedan 2009 och nu har satt ett ambitiöst mål att använda enbart förnybara energikällor fram till 2025. Elektrifiering av fordonet är en central del av detta mål.

Tesla Semi ska användas i linjetrafiken mellan terminalerna i Norge.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*