annons
Hem » Artiklar » Bring samlas i ny terminal i Göteborg

Bring samlas i ny terminal i Göteborg

Vid utgången av 2017 kommer en gemensam terminal för fyra av Brings logistikverksamheter stå klar i Mölnlycke i Göteborg. Den nya terminalen som hyrs av Catena Fastigheter kommer ha en total yta på cirka 15 000 kvm varav ungefär 11 500 kvm kommer vara produktionsyta och 3 500 kvm kommer vara kontorsyta. Terminalen kommer innehålla produktionsområden för kyl och frys, paket- och pallhantering, hemleveranser samt ett höglager.

 

Enligt ett pressmeddelande från Bring är terminalens placering optimal för framtidens logistik, både lokalt i regionen och för det nationella nätverket. Den nya terminalen kommer motsvara de krav och mål Bring har för hållbarhet och miljö. Exempelvis reduceras den totala energiförbrukningen genom att man tar tillvara på överskottsenergin från de tempererade lagren.

 

– Den nya terminalen är en mycket viktig del för vår fortsatta satsning i Norden och uppbyggnaden av vårt gemensamma nätverk i Bring. Terminalen uppfyller alla de krav vi ställer på hållbarhet och miljö, samtidigt som den ger oss en bättre effektivitet. Genom att samla flera av våra verksamheter i Göteborg på en och samma plats kommer vi bättre kunna använda vår samlade kompetens för att leverera ännu bättre tjänster åt våra kunder, säger Thomas Tscherning Divsionschef Bring Logistik Norden, i pressmeddelandet.

 

– Vi är mycket nöjda med att få bygga till Bring och på detta sätt bredda vår kundbas och få ett långt hyresavtal med en stor och viktig partner inom livsmedelsdistribution säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*