annons
Hem » Notiser » Broavgifter senareläggs

Broavgifter senareläggs

Regeringen avser att senarelägga startdatumet för broavgifter i Motala och Sundsvall till den 1 februari 2015. Orsaken är att det inte hinner fattas nödvändiga beslut om lag- och förordningsändringar till årsskiftet.

Transportstyrelsen har tidigare informerat om att det tänkta startdatumet för broavgiften har varit den 1 januari 2015. Men eftersom riksdagens budgetbeslut har försenats och att nödvändiga lag- och förordningsändringar inte kan genomföras innan dess, hinner inte allt bli klart tills årsskiftet. Nytt tänkt startdatum är i stället den 1 februari 2015.

– Från vårt håll är det inga tekniska problem med ett senarelagt startdatum. Utmaningen för oss ligger i stället i att få ut information till alla bilister. Det är något vi tittar på just nu, säger Anna Elvkull, skatte- och avgiftsdirektör på Transportstyrelsen.

Broavgifterna i Motala och Sundsvall är så kallade infrastrukturavgifter. Det är avgifter som tas ut för att bekosta byggandet av infrastruktur, i de här fallen två broar.

En kommentar

  1. Jag undrar om broavgiften är för alla eller bara svenska fordon

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*