annons
Hem » Artiklar » Bröddistributör satsar på eldriven lastbil

Bröddistributör satsar på eldriven lastbil

Nu har Polfärskts första eldrivna brödbil börjat rulla och leverera bröd i Stockholmsområdet. Bilen är en del av Polfärskts långsiktiga mål mot en mer hållbar framtid där elektrifiering har en viktig roll.

– Det är extra spännande att vara bland de första att testa Volvo Lastvagnars första serietillverkade el-lastbil inom ramen för vår redan effektiva samdistribution där fem olika uppdragsgivare distribueras via samma bil, säger Andreas Braun, vd Polfärskt Stockholm Syd, i ett pressmeddelande.

Polarbröd som är majoritetsägare i Polfärskt sätter stort värde i denna satsning som ligger helt i linje med övriga prioriteringar för en uthållig livsmedelsförsörjning.

– Det är viktigt att våra produkter, liksom produkter från andra aktörer, transporteras med så liten klimatpåverkan som möjligt. Redan idag transporterar vi stora volymer bröd med tåg och på sikt måste bilar med konventionellt bränsle helt bytas ut, säger Cindy Kite, Hållbarhetschef och Innovationssamordnare inom Polarbrödsgruppen.

En annan uppdragsgivare till Polfärskt är Lantmännen Unibake som är starkt involverad i denna satsning. Unibake ser el-lastbilen som ett välkommet incitament för en hållbarare logistik och ett nästa steg i att utveckla distributionsledet.

För Volvo är detta ett viktigt ögonblick när fler och fler elektrifierade transportbilar rullar ut i konventionell ordinarie trafik.

– För distribution av bröd, med många start och stopp, minskar vi både utsläpp och buller med vår Volvo FL Electric. Med våra helt eldrivna lastbilar möter vi både stränga miljökrav och höga affärsmässiga krav från våra kunder, säger Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige.

Polfärskt eldrivna brödbil är den första av sitt slag i trafik hos åkeriet. På sikt satsas det på fler elektrifierade fordon då man har en stor flotta med bilar vilka succesivt kommer att bytas ut.

 

Fakta:

Polfärskt Bröd är en rikstäckande distributör av bröd och kakor till dagligvaruhandeln. Företaget omsätter cirka 1,8 miljarder kronor.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*