annons
Hem » Artiklar » Brott som gav höga böter avslöjades av en felparkering
Foto: Thomas Tolstrup

Brott som gav höga böter avslöjades av en felparkering

Danska Tungvognscenter Syd fick ögonen på en rumänsk lastbil som stod olagligt parkerad i nödfältet vid Ejer Bavnehøj rastplats tidigt i tisdagen den 18:e.Det blev kontroll och ganska snart konstaterade polismännen att det verkade som om det fanns mer än en olaglig parkering att intressera sig för.

I förarens och lastbilens papper och fraktsedlar kunde personal från Tungvagnscenter Syd, Sydöstra Jyllands polis, se att föraren hade levererat varor på en adress i Horsens samma dag. Men det stämde inte med lastbilens färdskrivare, som visade att lastbilen inte hade varit i rörelse sedan föregående kväll.

Efter en snabb kontroll kunde polisen bevisa en helt annan historia, nämligen att lastbilen hade varit ute på natten för att leverera varor, vilket fick föraren att erkänna att han fifflat, och hämta en magnet från botten av ett cigarettpaket som han använde för att manipulera lastbilens färdskrivare och hastighetsbegränsare.

Förutom manipulering och olaglig parkering visade det sig också att företaget inte hade betalat vägavgifter i 11 fall under den senaste månaden, och att lastbilen var för lång. Så istället för böter för olaglig parkering slutade det med ett indraget körkort, ett beslag av lastbilen och en böter på mer än 200 000 dkr.

2 kommentarer

  1. Dk polisen alltid är efter pengar även folk som körde utan kort från färjan till platan utanför fick 110,000skr böter!
    Dem är efter pengar, folk kallar dem lagliga skurkar!😂

  2. Leilf Falkenström

    Godt lavet. Der er for meget snyd og mennesker der ikke kan følje loven. Det giver en vanskelig situation for dem der spiler efter rejlerne.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*