annons
Hem » Notiser » CargoCare växer genom förvärv

CargoCare växer genom förvärv

CargoCare Scandinavia växer genom att förvärva speditionsbolaget NL Transport Sweden AB. Därmed utökar CargoCare sin Europatrafik.
Jeroni Holding förvärvade den 23 september i år samtliga aktier i Helsingborgsföretaget NL Transport. Jeroni Holding äger sedan tidigare även logistikbolaget CargoCare. NL Transports verksamhet integreras nu i CargoCare. Genom förvärvet förstärker bolaget sin Europatrafik och företaget tillförs ny kompetens, bland annat inom förtullning och sjöfrakter.
Samtliga åtta medarbetare i NL Transport kommer att flytta över till CargoCares kontor i centrala Helsingborg varifrån all trafik kommer att fortsätta att styras och administreras. Det sammanslagna bolaget kommer att bestå av 17 anställda och en årsomsättning på cirka 180 miljoner kronor.
– Med förvärvet har vi kommit en bra bit mot vårt mål att omsätta 250 miljoner kronor per år, säger Jerker Nilsson, delägare och vd i CargoCare. Vi vill förbättra kunderbjudandet och bli heltäckande på lastbilstrafik i hela Västeuropa.
Sedan Jeroni Holding tog över CargoCare för snart två år sedan har bolaget haft en fin utveckling. CargoCare har en stark position på marknaden och en god lönsamhet. Om den fina utvecklingen fortsätter kommer det framöver finnas ett behov av att nyanställa ett antal personer. Det kan även bli aktuellt med fler förvärv framöver.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*