annons
Hem » Notiser » Chaufför dog på jobbet

Chaufför dog på jobbet

En lastbilschaufför i 65-årsåldern hittades livlös vid sin lastbil fredagen 8 november på Stora Ensos fabrik i Skutskär. Enligt tidningen Ljusnan är det oklart varför mannen avlidit.

Chauffören som var hemmahörande i Söderhamns kommun hittades intill sin lastbil. Fabrikspersonal och sedan ambulanssjukvårdare gjorde upplivningsförsök men mannens liv gick inte att rädda. Polisen har inlett en förundersökning om arbetsplatsolycka och vållande till annans död. Det finns dock inga vittnen till händelsen enligt polisen.

-Arbetsmiljöverket kommer att titta på möjliga olycksscenarier på platsen, men vi kommer även titta på om personen kan ha drabbats av exempelvis hjärtproblem, säger kriminalkommissarie Bo Wickström på polisens regionala utredningsenhet, till tidningen Ljusnan.

Måndagen efter händelsen samlades personalen på det åkeri där mannen var anställd för samtal.

-Vi pratade igenom hur vi alla känner och tänker kring det inträffade och den relation vi hade till mannen. Vi har fått hjälp utifrån och erbjudit alla våra anställda hjälp om de känner att de behöver det, säger företagets vd till Ljusnan.

-Det är åt helvete och känns jättetragiskt. Det är en blandning av sorg, saknad och bedrövelse, säger vd:n.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*