annons
Hem » Notiser » Chaufför dog vid arbete med maskintrailer
Olyckan inträffade i samband med lossning av en maskin från en maskintrailer. Foto: Utryckning Uppsala

Chaufför dog vid arbete med maskintrailer

En lastbilschaufför i 30-årsåldern omkom på torsdagen i en arbetsplatsolycka på Vedyxatippen utanför Uppsala. Enligt uppgifter från polisen fick chauffören en ramp från ett lastbilssläp över sig. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han senare konstaterades avliden.

Olyckan inträffade på en anläggning som Ballast NCC Roads driver i samarbete med Märsta Förenade. Enligt NCC:s presschef Tove Stål var chauffören, som arbetade för en underleverantör, på plats för att lossa en maskin från en trailer när olyckan inträffade. 

– Vad som hänt i detalj kan vi inte uttala oss om ännu helt enkelt för att vi inte vet. Olyckan utreds och vi får återkomma till det när den är klar, säger Tove Stål till Trailer.se.

Arbetsmiljöverket och åklagare utreder nu olyckan.

– En förundersökning är inledd då det finns en misstanke om brott. I nuläget är det en låg grad av misstanke, säger åklagare Karin Hemrå Forsberg.

Brottsmisstanken gäller vållande till annans död.

Detta var den tredje olyckan på bara två dagar där en lastbilschaufför omkommer i sitt arbete. På onsdagen omkom en 60-årig man då han blev påkörd av en truck på en kombiterminal i Göteborg och i en andra olycka på torsdagen omkom en chaufför i 50årsåldern i en singelolycka på riksväg 53 i Södermanlands län.  

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*