annons
Hem » Notiser » Chaufför frias efter dödsolycka

Chaufför frias efter dödsolycka

I januari 2019 körde en lastbil in i en stillastående bilkö på riksväg 55 utanför Katrineholm. En kvinna omkom och en man skadades allvarligt vid olyckan. Chauffören åtalades misstänkte för vållande till annans död och vållande till kroppsskada men har nu friats av tingsrätten i Nyköping.

Enligt SVT Nyheter menar tingsrätten att det inte finns något som tyder på att chauffören kört för fort eller agerat oaktsamt. Chauffören ska snarare ha gjort så gott han kunnat för att få stopp på sitt ekipage. Bland annat ska han ha kört långt under gällande hastighetsbegränsning men också försökt få stopp på lastbilen genom att köra in i vägräcket och ut i kanten.

Åklagaren menade dock att chauffören borde kört långsammare. Chauffören som är hemmahörande i Nyköping frias på samtliga åtalspunkter.

Olyckan inträffade i ett extremt halt väglag och bilkön bildades då flera bilar hade problem att ta sig upp för en backe. Lastbilschauffören fick inte stopp på sitt ekipage i tid och körde in i den sista bilen i kön. Denna klämdes i sin tur fast mot en framförvarande lastbil.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*