annons
Hem » Notiser » Chaufför frihetsberövad efter dödsolycka

Chaufför frihetsberövad efter dödsolycka

I tisdags eftermiddag skedde en tragisk trafikolycka vid Ekenässjön norr om Vetlanda då en 40-årig man omkom och en annan person skadades. Enligt Vetlanda-Posten orsakades olyckan av att en lastbil kom över i fel körfält och krockade med den bil 40-åringen färdades i. Den skadade personen färdades i en bakomliggande bil som körde ner i diket.

Lastbilschauffören, en man i 60-årsåldern, sitter anhållen misstänkt för grov vårdslöshet i trafiken samt vållande till annans död. Exakt vad det är som gör att chauffören är misstänkt kan polisen inte svara på.

Mannen som inte är Svensk medborgare har varit frihetsberövad sedan olyckan.

– Med tanke på att mannen inte bor i Sverige motiverar det till att han sitter frihetsberövad, annars är det inte den typen av brott man brukar bli frihetsberövad för, säger jouråklagare Klas Lööf till Vetlanda-Posten.

Polisen utreder nu olyckan för att se om chauffören eventuellt varit oaktsam eller om det varit något tekniskt fel på lastbilen.

Enligt de tester som gjordes på plats ska chauffören inte ha varit alkoholpåverkad. Polisen inväntar besked av blodprov för ett slutgiltigt besked på den punkten.

Begäran om lastbilschauffören ska häktas eller inte ska lämnas senast klockan 12.00 på fredag.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*