annons
Hem » Notiser » Chaufför häktad efter dödsolycka

Chaufför häktad efter dödsolycka

Dödsolyckan på E4 i Örkelljunga förra veckan har nu lett till att lastbilschauffören som körde in i en stillastående bil på motorvägen häktats. Olyckan inträffade då en lätt lastbil fått punktering och stannat på den smala vägrenen. Delar av fordonet stod ute på motorvägens högra körfält och när lastbilen passerade träffades den havererade bilen av lastbilens släp. Chauffören är häktad på sannolika skäl misstänkt för vållande till annan död enligt Helsingborgs Dagblad.

Enligt uppgifter i Helsingborgs Dagblad hade föraren av den lätta lastbilen, en utländsk medborgare i 20-årsåldern, lyft bilen med domkraft och delvis krupit under bilen. När lastbilen träffade lättlastaren föll fordonet ner över den unge mannen som dog på platsen. Flera bilister hade larmat om att de fått väja för den stillastående bilen bara minuterna innan olyckan.

Chauffören, en utländsk medborgare i 40-årsåldern, anhölls samma kväll och har nu häktats. Motiveringen är enligt HD att man befarar att mannen ska lämna landet och försvåra utredningen.

Läs mer:

Ännu en dödsolycka på E4 med smala vägrenar

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*