annons
Hem » Notiser » Chaufför i dödsolycka ej misstänkt för brott

Chaufför i dödsolycka ej misstänkt för brott

I tisdags förra veckan inträffade en svår olycka mellan en lastbil och en cyklist i Lerum. Cyklisten, handbollsspelaren Fredrik Larsson som spelat i landslaget, omkom av sina skador. Polisen inledde en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död och chauffören togs in till förhör. I torsdags meddelade så förundersökningsledaren Andreas Gabrielsson att misstankarna mot chauffören lagts ner. Enligt Göteborgs-Tidningen finns det inte några misstankar om olovlig körning, rattfylleri eller droger. Lastbilen ska dessutom ha varit skattad, besiktigad och i ordning.

– Jag har för en stund sedan tagit beslutet att den skäliga brottsmisstanke som meddelades lastbilschauffören i samband med förhöret läggs ner. Det betyder inte att utredningen läggs ner, utan den fortskrider precis som vanligt. Vi har en vårdslöshet i trafik, men inte riktad mot person. Det är viktigt att understryka det, säger Andreas Gabrielsson till GT.

Olyckan inträffade i en backe på en 70-väg. Lastbilen, som kom nerifrån, och cyklisten, som kom uppifrån, kolliderade trots god sikt på platsen. Det finns vittnen till olyckan.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*