annons
Hem » Artiklar » Chaufför på Emanuelssons Transport räddade kvinna i kraschad bil
Arkivbild

Chaufför på Emanuelssons Transport räddade kvinna i kraschad bil

Göran Lundgren som kör för Emanuelssons Transport i Motala är verkligen ”vägens riddare”. På onsdagskvällen i förra veckan var han med och räddade en kvinna som kraschat med sin bil och hamnat i diket. Enligt en artikel i Aftonbladet var Göran på väg tillbaka till åkeriet då han såg bilen i diket. Van vid att se bilar längs vägarna tänkte han inte så mycket på det först – men sedan såg han att en av bilens lampor lyste svagt. Han insåg att bilen antagligen nyss hamnat i diket så han stannade. Andra bilar körde förbi i 90-100 kilometer i timmen så han var lite orolig över att gå ut på den mörka vägbanan.

– Jag har hört ett flertal gånger hur poliser och brandmän blir påkörda när de håller på och jobbar med olyckor vid sidan av vägen, säger Göran Lundgren till Aftonbladet.

Snart stannade ytterligare en lastbilschaufför och tillsammans gick de båda chaufförerna ner till bilen. De hittade en ung kvinna som satt fast upp och ner i bilen. Hon verkade oskadd men för att vara på den säkra sidan bad de henne sitta kvar som hon gjorde tills ambulans var på platsen. De båda chaufförerna satt kvar och försökte lugna kvinnan till ambulans, brandkår och polis kunde ta över.

Efter händelsen åkte Göran vidare till Motala. Han var ganska skärrad av det han varit med om och fick stöd av åkeriets ekonomichef Jerry Emanuelsson som pratade igenom händelsen med Göran.

– På onsdagskvällen hade man ju mycket tankar och svårt att sova men sen har det ju gått över i och med att det gick bra för henne och sådär, säger Göran till Aftonbladet.

2 kommentarer

  1. Det var kul att en chaufför från Motala visade att det fortfarande finns riktiga förare.
    Jag har själv varit chaffis i många år på en firma som hette TERMEX i Norrsten, dom tillverkade oljecisterner.

  2. Jag var också med i T.I.A när Björk startade upp Truckers Internationell Association, jag var med och gjorde en manifestation på Mantorp Park. Då gällde det körförbud på helger för tunga fordon. Vi demonstrerade också genom att inte köra på vägren för att underlätta omkörningar av personbilar, kommer ihåg hur långa köerna blev från Stockholm och söderut.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*