annons
Hem » Artiklar » Chauffören delgiven misstanke om vårdslöshet

Chauffören delgiven misstanke om vårdslöshet

Chauffören som körde den påkörande trailerdragaren vid olyckan där en TMA-bil blev påkörd bakifrån  på E4 söder om Ljungby misstänks för vårdslöshet i trafik, alternativt inte anpassat avståndet till fordonet framför, berättar polisens förundersökningsledare Sylvia Sjöblom som i mitten av april var klar med förundersökningen av olyckan.

– Ärendet är nu ute på delgivning till den misstänkte chauffören som är född på 90-talet, berättade hon. Därefter går det vidare till åklagare och vad som händer därefter beror på den misstänktes ställningstagande.

Straffet för vårdslöshet i trafik är dagsböter, medan straffet för att inte anpassat avståndet är penningböter. Körkortsfrågan avgörs därefter av Transportstyrelsen.

Vi frågade henne om den här typen av olyckor är ovanlig.

– Det händer varje dag att folk kör på varandra bakifrån, suckade hon och berättade att hon då bara hanterar ärenden inträffade i Kalmar och Kronobergs län. Det är inte ovanligt att tunga fordon är inblandade, men det är första gången jag hanterat ett ärende där det påkörda fordonet är en TMA-bil.

2 kommentarer

 1. Greger Lindell

  Trailer: är det helt klart för alla läsare vad bokstavskombinationen TMA står för, vad det är för bil? Ingenstans står utskrivet vad det är en förkortning för. Jag som härmed avslöjar att jag inte vet vad det betyder är visserligen från Finland och bor i Finland, men svenska har varit mitt modersmål i 58 år. Jag tycker om tidningar som minst en gång i varje artikel skriver ut vad en förkortning står för. För övrigt: tack.

  • Stefan Nilsson

   Hej!
   Ja du har helt rätt. Jag får be om ursäkt, men ibland blir läsare irriterade över att vi förtydligar och på så sätt ger sken av att inte lita på att de vet. Jag tror de flesta vet vad en TMA-bil är, men betydligt färre veta vad TMA står för och ingen vågar fråga. Så här är det i vart fall: TMA står för Truck Mounted Attenuator och det betyder lastbilsmonterad stötupptagare. Det handlar oftast om en kort tung lastbil med gigantisk varningsskylt som lyser starkt och en lång stötupptagande kudde som bromsar en eventuell smäll.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*