annons
Hem » Notiser » Chauffören Torbjörn blev dövblind – nu ute på vägarna igen

Chauffören Torbjörn blev dövblind – nu ute på vägarna igen

För åtta år sedan förändrades den då 28-årige lastbilschauffören Torbjörn Svenssons liv radikalt. Han fick diagnosen Ushers syndrom som är en kombination av syn- och hörselnedsättning. Enligt en artikel i Folkbladet Västerbotten förvandlades friheten på vägarna till isolering i lägenheten i Höganäs i Skåne. Den tuffa nya tillvaron slog hårt mot både honom och hans familj. Han var gift och hade två små barn när han fick diagnosen.

Synen och hörseln har bara blivit sämre genom åren – men samtidigt har Torbjörn också rest sig och lever i dag ett helt annat liv än innan han fick sin sjukdom. Han är idag föreläsare, konstnär, skribent och äventyrare. Bland annat har han paddlat kajak över Öresund mellan Helsingör och Helsingborg. Och nu i augusti ger han sig ute på vägarna igen. Under parollen Deafblind Challenge ska han cykla från Treriksröset till Smygehuk på en tandemcykel.

– Tanken är att det skapa intresse och uppmärksamhet för oss som lever med dövblindhet, säger Torbjörn Svensson till Folkbladet Västerbotten.

Den som vill veta mer om utmaningen och följa den före detta lastbilschaufförens 240 mil långa äventyr genom landet kan göra det bland annat på Facebook: https://www.facebook.com/dbc2019/

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*