annons
Hem » Artiklar » Chaufförer levererade leksaker till cancersjuka barn

Chaufförer levererade leksaker till cancersjuka barn

I lördags var det dags för det första stoppet på den sjukhusturné som dragit igång av personerna bakom Facebook-gruppen ”Vi som kör för Barncancerfonden”. Initiativtagaren Christer Thynell och några kollegor möttes upp utanför Barn- och ungdomsmedicinavdelningen på Skånes universitetssjukhus i Lund för att lämna över leksaker och barnkläder som skänkts av Scania, Volvo, DAF och Assistancekåren. Till sin hjälp hade man kulturmångsysslaren Anna-Lena Brundin som fick stå för den symboliska överlämningen. På grund av coronapandemin fanns det ingen möjlighet att göra överlämnandet inne på sjukhuset utan det hela förrättades på parkeringen utanför. Trots ett gråmulet väder och sakens allvarliga natur rådde det god stämning i församlingen.

– Det är så vi jobbar. Skrattet är en del av vården. Det är viktigt att barnen får känna glädje när de är här, säger barnsköterskan Carina Hedlund Andersson som är med och tar emot gåvorna.

Att leksakerna kommer att uppskattas tvivlar hennes kollega Maria Lindvall inte på.

– Det kommer de absolut att göras. Just det att kunna ge barnen detta och säga att de kan behålla leksakerna, och de inte behöver lämna tillbaka dem kommer att betyda mycket, säger hon.

Anna-Lena Brundin som i och med coronapandemins så gott som totala nedsläckning av kulturscenen återvänt till sin ungdoms yrke som sjukvårdsbiträde gläds också av att få vara med.

– Det finns så mycket skit i världen just nu så att få höra om chaufförernas insamling och allt de gjort är fantastisk fint. Sådant gör mig glad, säger hon.

Representanterna för landets chaufförskår är glada över att ha fått en chans att bidra till den goda saken. De sex chaufförer som är på plats skänkte sammanlagt över 10.000 kronor under septembermånadens insamling.

– Något som är extra kul med detta här idag är att man ser att engagemanget får en direkt effekt, säger Lars Nordvall som till vardags kör kylt och fryst för Skogströms Termo & Logistik.

Christer Thynell som är den som satte stenen i rullning har stundtals svårt att förstå hur långt stenen rullat.

– Det är lite surrealistiskt, att det har blivit allt det här av det, säger han.

Vid sin sida har han Hanna Bayer som sedan en tid tillbaka hjälper till med bland annat Facebook-gruppen. Hon är mamma till cancersjuka Matheo som snart är 9 månader.

– För mig är det viktigt att få prata om hur det är att vara mamma till ett cancersjukt barn och att kunna hjälpa andra. Det Christer och alla chaufförer gjort är en så oerhört fin gest och jag är säker på att de här gåvorna kommer att göra skillnad för barnen.

Nästa lördag besöker man Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg där Arvingarna sluter upp och lördagen den 28 november är det Linköpings tur där man får hjälp av Louise Hoffsten. Fler sjukhusbesök är inplanerade men detaljerna är ännu inte klara.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*