annons
Hem » Debatt » Chaufförer nekas toalettbesök.

Chaufförer nekas toalettbesök.

Trots att coronaviruset har stoppat både produktionsverksamhet och serviceyrken, sker ändå en omfattande transportverksamhet runt om i landet.

Det finns alltjämt en industriell verksamhet som pågår och där transporterna är livsviktiga. Inom handeln är efterfrågan stor på livsmedelstransporter, både från producenter och transportköpare. Det är fantastiskt glädjande att det fortfarande finns verksamheter som upprätthåller produktion och efterfrågan i dessa tider.

Dessutom sker omfattande transporter av medicin och sjukvårdsartiklar, vilket är livsnödvändigt för många människor just nu. Tyvärr kommer det rapporter från förare att de behandlas illa ute i landet.

Förare får inte lasta eller lossa godset själva och är samtidigt hänvisade till enbart telefonkontakt med företagen. Tyvärr vittnar flera förare om att de nekas möjligheten att använda toaletter hos kunder där man lastar eller lossar gods. Förare hänvisas till att göra sina behov på gräsmattan utanför eftersom man vägrar släppa in föraren på någon av företagets toaletter.

Större livsmedelsbolag har gjort just detta i samband med att förare levererar livsmedel till deras anläggningar. I ett fall när föraren påpekade att han körde nödvändiga livsmedel och behövde tvätta händerna möttes han av en axelryckning.

Jag har full förståelse för att företagen värnar sina anställda och inte vill få in smittan i sin verksamhet, men det är fullkomligt bisarrt att agera på detta vis. Vi bekämpar corona tillsammans och behöver då hjälpa och stötta alla som hjälper till. Det går, i vart fall hos de flesta företag, avgränsa ett område där förare kan gå på toaletten och samtidigt sköta den viktiga handhygienen. Begränsar man området och ser till att städa regelbundet, minimeras riskerna med smittspridning. Dessutom kan förarna, som utför de så livsviktiga transporterna, sköta sin hygien och på så sätt minimera riskerna för alla parter.

I det läge som landet befinner sig i just nu måste vi alla ”tänka utanför boxen”, vara flexibla och underlätta för de livsnödvändiga verksamheter som alltid behövs. Transporterna är livsviktiga i sammanhanget och då måste man också visa hänsyn till så viktiga behov som att erbjuda möjligheten att gå på en toalett. En förare är inte något som katten släpat in, hon eller han utför ett viktigt arbete för att företaget överhuvudtaget ska klara av sin verksamhet. Det är något vi alltid ska ha i åtanke – även i coronatider.

Thomas Morell, riksdagsledamot

Sverigedemokraterna

En kommentar

  1. De företag som inte behandlar sina besökande chaufför med respekt och/eller nekar chaufförerna att gå på toaletten skall bojkottas för evigt,så kan de själva utföra sina transporter med sina personbilar istället!!!!!
    För egen del så kommer jag aldrig någonsin mer att arbeta som lastbilschaufför med tanke på hur dåligt jag kände mig behandlad innan jag slutade köra lastbil hösten 2015!!!Arbetsmiljön?!Gäller inte det för oss chaufförer????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!Jag är hellre hemma och lever på a-kassa än att jag någonsin mer kommer att buga och bocka för de som inte respekterade mig när de behövde ha mina tjänster och min arbetskraft!!!!!!!!
    Numera är jag så ”lyckligt lottad” att jag inom kort är ekonomiskt oberoende och inte heller behöver krusa arbetsförmedlingen och a-kassan för att vara hemma resten av mitt liv och se på samhällets förfall utan att jag bryr mig särskilt…ha ha ha…….!!!!!Billiga transporter….
    Ni kan inte ens betala vad jag vill ha för att köra lastbil igen!!!!!Glöm aldrig bort att betala bra för era transporter och behandla era besökande chaufförer på samma sätt som ni själv skulle vilja bli behandlade som besökande chaufför……hm hm hm……Någonting att tänka på i dessa tider…….eller hur…….?????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*