annons
Hem » Notiser » Chaufförer ryter till mot Ikea

Chaufförer ryter till mot Ikea

Det är många som reagerat på att ytterligare en lastbilschaufför med Ikeagods på bilen avslöjats vara full bakom ratten. Senast handlar det om den chaufför som förra helgen körde av väg 23 utanför Växjö med nära två promille i blodet. Detta var tredje gången på ett halvår som en förare som körde gods för Ikea kört rattfull. Flera chaufförer har skrivit inlägg på Ikeas hemsida och menar att Ikea måste ta ett större ansvar för ”fyllekörningarna”. En som reagerat är Kenneth Jaktlund som är en av initiativtagarna till Här stannar Sverige.

I ett inlägg på Ikeas Facebook-sida frågar han hur företaget ser på saken och vad detta betyder för möbeljättens varumärke. Han menar att företag har ett stort ansvar för att deras varor transporteras säkert. ”Ta ansvar för transporterna, utan att skylla på att det är åkeriernas ansvar” skriver han.

Kenneth har även ett tips till Ikea på en lösning – att införa blåskontroll vid sina terminaler. ”Det är inte 100 procent säkert ändå, men man skulle upptäcka dom flesta med ett sådant förfarande” skriver han i inlägget.

Ikea svarar Kennet på samma sätt som alla andra som skriver om saken på deras sida: ”Chaufförerna är inte anställda av Ikea trots det är det väldigt viktigt för oss att chaufförerna som transporterat våra produkter uppfyller de krav som är satta. Vi följer upp att detta efterlevs, både genom egna och externa revisorer.

Alla avvikelser hanteras i en handlingsplan och följs upp av Ikeas revisorer. Om avvikelser upptäcks vid en revision måste leverantören rätta till dem inom 90 dagar. Leverantörer som inte uppfyller kraven som överenskommits skall fasas ut”.

Michael Högberg som också arbetar med Här stannar Sverige reagerar på svaret och tycker det är anmärkningsvärt att man ger ett sådant standardsvar när det handlar om förtroende om ett så stort varumärke som Ikea. Han anser att det inte får handla om pengar när gäller trafiksäkerhet.

Även Michael tror att blåskontroller kan vara en lösning, en annan vore att Ikea inte tillät att deras transporter såldes på spotmarknaden. Han menar att företagets godsflöde borde vara så pass jämt att transporterna skulle kunna räknas hem av mer seriösa aktörer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*