annons
Hem » Notiser » Chaufförerna får skulden för Lundåkras konkurs

Chaufförerna får skulden för Lundåkras konkurs

De inhyrda chaufförerna från Litauen får skulden för Lundåkra Frakts konkurs i våras. Enligt Hallands Nyheter menar Yvonne Andreasson att chaufförerna hade alkoholproblem, var inkompetenta och stal diesel från företaget.

Som vi tidigare skrivit om gick Lundåkra Frakt i konkurs i våras med skulder på uppemot 22 miljoner kronor. Företaget har starka kopplingar till omtalade Andreassons Åkeri i Veddige som gick i konkurs 2017. Åkeriet fanns på samma adress som Andreassons Åkeri och ägarparet Yvonne och Karl-Erik Andreasson var båda anställda i Lundåkra Frakt. Yvonne och Karl-Erik Andreasson satt dessutom i Lundåkra Frakts ledning fram till augusti 2017.

En följd av Lundåkra Frakts konkurs är att ett 50-tal chaufförer från ett bemanningsföretag i Litauen inte får lön för utfört arbete. Chaufförer som Yvonne Andreasson nu menar bidrog till Lundåkra Frakts konkurs.

– Vi hade avtalat om de skulle kunna tala engelska, de skulle ha ADR-intyg och ha yrkeserfarenhet, säger Yvonne Andreasson till Hallands Nyheter.

Trots detta skickade bemanningsföretaget chaufförer som aldrig kopplat en trailer, inte pratade engelska och saknade ADR-intyg enligt Yvonne Andreasson.

Att Lundåkra Frakt fortsatte anlita bemanningsföretaget förklarar Yvonne Andreasson med att det var svårt att få tag på chaufförer och att det inte blev några inkomster om bilarna stod stilla.

En annan orsak till konkursen var höga drivmedelskostnader på cirka 52 procent av omsättningen. Yvonne Andreasson förklarar detta med att de inhyrda chaufförerna stal diesel från företaget.

Hallands Nyheter har även varit i kontakt med Raimondas Balciunas som företräder det litauiska bemanningsföretaget Raisitra. Han håller med om att chaufförerna i vissa fall kan ha varit dåliga yrkesmän och att det förekommer att chaufförer stjäl diesel. Men att detta inte är unikt för just detta företaget. Några bevis för att chaufförerna stal diesel ska inte heller finnas enligt honom.

 

Läs mer:

50 chaufförer utan lön efter konkursen i Lundåkra Frakt

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*