annons
Hem » Artiklar » Christer vill belysa risker i en Facebook-grupp
Så här såg Lennart Holms fina lastbil ut innan den tragiska olyckan där hytten helt demolerades. Foto: privat.

Christer vill belysa risker i en Facebook-grupp

I spåren efter den tragiska olyckan där Lennart Holm gick bort i vad som misstänks vara en halkolycka den 4/2 i år har Christer Thynell tillsammans med ett par andra chaufförer dragit igång en facebooksida med rubriken: Vägen är vår arbetsplats!!!

Tanken är att tillsammans med andra chaufförer sätta fokus på riskerna i trafiken för att få till sakliga underlag för att påverka politikerna att arbeta för ökad trafiksäkerhet.

Helt naturligt handlar det efter olyckan och nu i dagarna mycket om vinterväghållningen som under facebooksidans första veckor verkligen har belysts av chaufförer runt om i Sverige.

– Observera att det inte är utförarna vi kritiserar, säger Christer. Många av oss som känner killarna som sköter våra vägar vet att de gör vad de kan, men att tillgången till resurser och regler tyvärr hindrar dem från att göra vad som går för att värna vår arbetsmiljö. Vi som har vårt yrkesliv på vägarna känner oss svikna av politiker och trafikverket när det sparas in på vinterväghållningen och det får konsekvensen att vi riskerar våra liv. Vi är många som vet att Lennart var en säker chaufför, men inte ens det räckte när han överraskades av blixthalka.

– Det är ett systemfel när vi chaufförer år ut och år in kan peka ut vägsträckor där halkan ständigt överraskar. Ta Nyköping-Norrköping där E4:an ofta överraskar, eller Uppvidinge där väg 37:an ofta överraskar med blixthalka, säger Christer Thynell. Nu ska vi samla oss med sakliga argument och se till så att politiker och trafikverket får ut bilarna i tid och förstår att även detta handlar om trafiksäkerhet och den så omtalade nollvisionen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*