annons
Hem » Notiser » Christoffer Hallgren slutar som polis

Christoffer Hallgren slutar som polis

Christoffer Hallgren, Sundsvall har varit trafikpolis sedan 2006 och yrkestrafikpolis sedan 2010. Christoffer ingick i den patrull som den 7 oktober 2014 stoppade en makedonsk chaufför, med falska handlingar, på en kontrollplats längs E4 utanför Sundsvall.

En frikännande dom i Sundsvalls Tingsrätt blev något av ett startskott för Här Stannar Sverige och samtidigt har detta fall bidragit till att uppmärksamma yrkestrafikpolisernas situation.

Nu slutar Christoffer Hallgren som yrkestrafikpolis.

– Jag tror på vårt uppdrag, men inte på vår organisation. Jag har 25 år kvar i mitt yrkesverksamma liv och jag vill inte gå omkring och vara bitter. När jag fick förfrågan om att prova på ett jobb som lät intressant beslöt jag mig därför för att tacka ja.

Vid årsskiftet slutar Christoffer sin anställning inom polisen för att jobba på ett bussföretag. I sin nya roll ska han bland annat jobba med de kör- och vilotidsregler som han behärskar mycket väl.

På relativt kort tid har Christoffer gjort sig känd som en respekterad och kunnig yrkestrafikpolis. Han är också kursansvarig för den besiktningskurs för tunga fordon som just nu genomförs inom ramen för polisutbildningen på universitetet  i Umeå.

I denna går 13 trafikpoliser från olika regioner i Sverige. Christoffer låter hälsa att denna utbildning ska slutföras med flaggan i topp, men från årsskiftet väntar alltså nya utmaningar för hans del.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*