annons
Hem » Artiklar » Corona-pandemin ger jobb åt veteraner
Peter Nisser som är platschef på Veterankraft i Jönköping får dagligen förfrågningar från företag som har brist på CE-chaufförer.

Corona-pandemin ger jobb åt veteraner

Veterankraft som arbetar med bemanning av veteraner ser en ökad efterfrågan av lastbilschaufförer runt om i landet under corona-pandemin. Enligt ett pressmeddelande från företaget är den ökande internethandeln en förklaring.

– Chaufförer efterfrågas alltid, inte minst här i Jönköping som är en hubb för transport och logistik, men vi ser även ett behov i övriga Sverige. Och vi ser absolut en ökad efterfrågan den senaste tiden. internethandeln går ju uppåt under Corona-pandemin, så åkeriföretagen har fortsatt jobb, men de hittar inte så lätt chaufförer med rätt behörighet. Vi har många veteraner som har rätt kompetens, och är väldigt glada att kunna bidra till en bransch som skriker efter folk, säger Peter Nisser som är platschef på Veterankraft i Jönköping.

Veterankraft har många veteraner som är i 55-årsåldern och inte utgör någon riskgrupp, men att arbeta som chaufför passar även dem som ska undvika sociala kontakter. Chauffören Morgan Thorell är 65 år och är inte rädd att jobba trots pandemin.

– Jag är själv inte i riskgrupp och känner för egen del ingen oro, men har stor respekt och vidtar alla de åtgärder som är viktiga för mig och min omgivning. Jag känner också att kunderna har väldigt bra åtgärder och rutiner på plats. Att vara chaufför betyder idag oftast att du kan vara helt utan sociala kontakter om du önskar, säger Morgan Thorell.

Chauffören Morgan Thorell är 65 år och är inte rädd att jobba trots pandemin.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*