annons
Hem » Notiser » DAF kör sin förartävling

DAF kör sin förartävling

Vem är Sveriges bästa förare och vem är bäst i Europa? Detta är något som kommer avgöras under DAF Driver Challenge 2019 under de kommande månaderna. Tävlingen, som hålls i 28 länder, kommer att avgöras i en spektakulär internationell final i september för att avgöra vilken förare som förtjänar att bli korad ”International DAF Driver Champion 2019”, meddelar DAF i ett pressmeddelande.

En bra förare höjer lastbilens prestanda till max. Hen vet hur man får maximal prestanda ur varje droppe bränsle. Hen vet också hur man transporterar frakt säkert och i tid under rusningstrafik och hur man håller ett fordon i bästa skick. Samtidigt känner en bra förare till lagstiftning, tar säkerhet på allvar och anpassar sig till olika väderförhållanden och alla typer av lastbilar. Med andra ord: en utmärkt lastbilschaufför, är en riktig hantverkare.

Tävlingen

DAF Driver Challenge består av tre steg. I steg ett nominerar chauffören sig till tävlingen där föraren presenterar sig själv och förklarar varför hen är en värdig tävlande. Förare kan nominera sig själva men de kan också nomineras av arbetsgivare, kollegor eller till och med sin DAF återförsäljare via drivers.daf.com. Som med alla hantverkare är engagemang, skicklighet och passion de främsta faktorerna.

Internationella finalen

De fem bästa kommer att få medverka i den nationella finalen av Sveriges Bästa DAF förare som kommer hållas under Trucking Festival i Mantorp i augusti. Vinnaren av Sveriges Bästa DAF förare kommer sedan få representera Sverige i den internationella finalen, som äger rum den 28 och 29 september på Goodyears testbana i Luxemburg.

En tävling för varje lastbil

Eftersom DAF söker den allra bästa föraren i Sverige så är deltagandet i DAF Driver Challenge självklart öppet för alla förare, oavsett vilket lastbilsmärke som man normalt kör.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*